DNP Nedir? Nasıl Çalışır? Yan etkileri nelerdir?

DNP Nedir? Nasıl Çalışır? Yan etkileri nelerdir?

DNP Nedir? Nasıl Çalışır? Yan etkileri nelerdir?

Bu makalede dünyanın en tehlikeli yağ yakıcısı olan DNP ile ilgili bazı bilgiler vereceğiz ve neden kullanmamanız gerektiğini açıklamaya çalışacağız.

DNP Nedir?

2,4-Dinitrophenol, bilinen adıyla DNP'nin aktif etken maddesi hücresel solunumun bozulmasına yol açar, Dinitro, Nitrophen, Dinosan ve Dnoc olarak piyasada çeşitli isimlerde bulunabilir.

Dnp normalde patlayıcı olarak, böcek ilacı olarak ve endüstriyel bir çok alanda çeşitli amaçlar ile kullanılmaktadır. Yağ yakıcı özelliği ise ilk kez 1933 yılında Stanford üniversitesi araştırmacısı olan Maurice Tainter tarafından eczaneden alabileceğiniz zararsız bir ilaç olarak tanıtılmıştır. Ancak çok kısa bir süre sonra FDA tarafından ölümcül ilaçlar sınıfına sokulmuş ve insan kullanımına uygun olmadığı açıklanmıştır.

DNP Nasıl Çalışır?

Daha öncede bahsettiğim gibi hücresel solunumu bozarak daha fazla oksijen tüketilmesine ve %11 civarı metabolizma hızlanmasına yol açar (100mg için). Dnp vücut ısısını artırır, hücrelerin daha fazla enerji kullanmasını sağlar ve yağ yakımına yol açar.  100mg için yani bir öğünde aldığınız 1 kapsül dnp için %11 metabolizma hızı çok etkili ve mükemmel bir değerdir, araştırmalar bu değerler neticesinde haftalık 1.5kg kaybetmenin mümkün olduğunu göstermiştir.

DNP'nin Zararları;

  • Kalp ritim bozukluğu
  • Nefes Daralması
  • Ateş
  • Dehidrasyon, Baş ağrısı
  • Kusma

Bu yan etkilerin yanında çok ciddi bir yan etki daha var malesef, 2011 yılında dnp kaynaklı olduğunu düşünülen 62 ölüm gerçekleşmiştir, insanlar zahmetsiz ve hızlı bir çözüm olduğu için bu kadar çok riske rağmen Dnp yi el altından temin edip kullanmışlardır ve bir kaçı ölümle sonuçlanmıştır.

Amerikada kayıtlara geçen bir dosyada, 22 yaşındaki vücut geliştirmeci genç, Dnp içtikten 16 saat sonra halüsinasyonlar görmeye başlayıp kendini kaybetmiş ve hastaneye kaldırıldıktan bir kaç saat sonra ölmüştür, Hastanede gencin ölçülen vücut sıcaklığı 56 derece olmuştur, Normal bir insanın vücut sıcaklığı 37.2 derecedir. Düşünsenize hasta olduğumuzda ateşimiz 39 olduğunda bile kıvranıyoruz, 56 dereceyi az çok hayal edebilirsiniz.

Sonuç Olarak Dnp kullanmak Mantıklı mı?

Bana sorarsanız kesinlikle kullanmam çünkü yan etkileri arasında ölüm de var, buna rağmen korkmadan kullanan ve çok güzel etkiler alan sporcular mevcut, kullanan sporcularda gördüğüm kadarıyla ciddi anlamda yorgunluk, ağız kuruması ve halsizlik yapıyor ve evden çıkasınız gelmiyor.

DNP'ye Göre Daha güvenli Bir Alternatif Var mı?

Evet Var.

Clenbuterol; Yan etkileri arasında ölüm olmayan normalde astım rahatsızlığında kullanılan metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı etkili bir ilaçtır clenbuterol.

Tenuate Retard; Yan etkisi neredeyse bulunmayan, kime verdiysek kesinlikle memnun olan, çok etkili ve güzel iştah kapatcıdır, unutmayın ki fazla kiloların ve yağların sebebi gereğinden fazla yemek ve fazla kalori almaktır. İştah sorununuz varsa ise bu sorunu çözmekle başlayabilirsiniz.

 
Yazar Ahmet Eren

0 Comments To "DNP Nedir? Nasıl Çalışır? Yan etkileri nelerdir?"

Yorum Yaz

Adınız:


Aşağıdaki kodu kutucuğa girin:

Yorumunuz:
Note: HTML is not translated!
& Theme Designed by  https://steroidsiparis24.com